Radnici ZOI '84 dobili pola plate

Radiosarajevo.ba
Radnici ZOI '84 dobili pola plate

Nakon što su 24 sata bili bez električne energije, radnicima ZOI '84 jučer je uključenja struja, a uposlenici su dobili i pola plate.

"Izgleda da su naši mirni protesti urodili plodom. U pitanju je pola majske plate, a ovih dana očekujemo i drugu polovinu. Također, očekujemo neki priliv sredstava koji će nam omogućiti da normalno radimo i osiguramo zimsku sezonu", rekao je za Dnevni avaz predsjednik Sindikata radnika Alija Hodžić.

Među radnicima su se pojavile informacije da je v. d. direktorice Marijana Arapović-Podrug podnijela ostavku na tu poziciju.

"Navodno je ona podnijela ostavku, međutim, to je trebao prihvatiti Nadzorni odbor preduzeća, koji je trebao održati sjednicu u ponedjeljak, ali nije. Kasnije se pojavila informacija da je, ipak, povukla ostavku, tako da sada nemamo tačne podatke, sve su to samo špekulacije. Kada sam o tome pitao članove NO, rekli su mi da se previše petljam, a radnici samo žele da znaju s kim trebaju pričati", dodao je Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije