Radnici GRAS-a ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice

Radiosarajevo.ba
Radnici GRAS-a ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice


Predstavnici Sindikata komunalne privrede i menadžmenta GRAS-a ponovo su se sastali sa ministrom saobraćaja KS Jusufom Bubicom, a sastanku su prisustvovali i premijer Suad Zeljković, ministar Eldan Lokmić te predstavnici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Sastanci se organiziraju radi prevazilaženja brojnih problema radnika ovog preduzeća, a sastanci predstavnika kantonalne vlasti i GRAS-a rezultat su prošlosedmičnih trodnevnih mirnih protesta radnika ove kompanije ispred zgrade Vlade.

Na jučerašnjem sastanku bilo je najviše riječi o tome kako riješiti probleme zbog kojih radnici GRAS-a još ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice.

"Uputili smo zahtjev ZZOKS da se počne s ovjeravanjem knjižica radnicima. Taj zahtjev će razmatrati Nadzorni odbor ZZO-a na sjednici koja će se održati sutra (danas, op. a.). Ukoliko ga NO usvoji, radnici će istog trena moći ovjeriti knjižice", kazao je ministar Bubica, javlja Avaz.ba

S druge strane, Mubera Begić-Žiga, v.d. direktorice GRAS-a, kaže da je stav Zavoda da će radnici imati ovjerene knjižice tek kada Uprava počne sa mjesečnim uplatama za zdravstveno osiguranje.

"Ne mogu sa sigurnošću reći hoćemo li moći izvršiti uplatu, jer je mjesečno potrebno skoro 350.000 KM za doprinose zdravstvenog osiguranja", navela je Begić-Žiga.

Zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede GRAS-a Amir Muminović kazao je za Avaz.ba da moraju biti zadovoljni početkom razgovora s nadležnima.

"Bitno je da postoji dobra volja da se govori o problemima u preduzeću. Svima treba biti jasno da se problemi u GRAS-u ne mogu riješiti za dan-dva", kazao je Muminović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije