Radnici GRAS-a danas neće blokirati ulice, ali...

Radiosarajevo.ba
Radnici GRAS-a danas neće blokirati ulice, ali...

Postojala je bojazan da će radnici GRAS-a, kojima nije uplaćena julska plata, danas izaći na glavnu cestu kod prostorija GRAS-a i potpuno je blokirati.

Ipak, nakon sastanka Sindikata GRAS-a i radnika ovog preduzeća donesena je odluka da do obustave saobraćaja neće doći.

"Blokade saobraćaja neće biti", rekao je za portal Radiosarajevo.ba predsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u Adnan Himzanija.

"Nakon razgovora s radnicima uspjeli smo ih ubijediti da ne izlaze na ulicu, barem ne danas, jer će se zbog toga teretiti Sindikat", pojasnio nam je Himzanija.

U GRAS-u postoji veliki broj problema, a kašnjenje plata je samo jedan od njih.

"Mi navijamo da uradimo nešto po tom pitanju, ali sve mora biti po zakonu. Danas smo učinili sve što je u našoj moći, a šta će biti u ponedjeljak, ja zaista ne znam", rekao je Himzanija za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo u ponedjeljak je najavljena sjednica Skupštine KS, a u istom periodu ispred zgrade Kantona radnici nekoliko javnih ustanova najavili su proteste, a nije isključeno da će tu biti i radnici GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije