RadioSarajevu nagrada ‘Hercegovačko sunce 2011’

Radiosarajevo.ba
RadioSarajevu nagrada ‘Hercegovačko sunce 2011’


Web portal Radiosarajevo.ba dobio je nagradu Hercegovačko sunce, za najbolji online projekt, odnosno za  promicanje demokratije i kritičkog razmišljanja na bh prostoru, kao i za kvalitetnu uređivačku politiku portala.

Web portal Radiosarajevo.ba osnovan je krajem 2007. godine, a uredništvo magazina Dani proglasio ga je 2009. godine za online projekat godine.

Devetu po redu nagradu Hercegovačko sunce organizuje radio Studio 88, čija je direktorica Amna Popovac sinoć u Mostaru ovu nagradu dodijelila glavnom i odgovornom uredniku našeg portala Kenanu Efendiću.

Tokom proteklih devet godina Hercegovačko sunce se dodjeljuje najuspješnijim pojedincima i kolektivima  iz medija, privrede i oglašivačke industrije, kao i za doprinos promociji demokratije i ljudskih prava i BiH u svijetu.

Nagrada je osmišljena da promovira pojedince i kolektive koji svojim kreativnim radom doprinose demokratizaciji i razvoju BH društva u cjelini.

Hercegovačko sunce 2011 organizirano je u partnerom projekta Vila Ivanković, dok je medijski partner Bljesak.info.

Nagrade iz drugih oblasti

Nagradu za najbolji radijski projekt osvojila je emisija Gradovi, Bobar Radija kojom ovaj radio daje svoj doprinos povezivanju bh. gradova, odnosno građana.
Nagrada Hercegovačko sunce najbolji TV projekt dobila je emisija Ispuni mi želju, Hayat TV u kojoj pokušavaju realizovati ono što njihovi gledatelji godinama priželjkuju i o čemu sanjare.

Iz oblasti marketinga agencija McCann Erickson ja nagrađena za kreativno rješenje print oglasa pod nazivom „Skratite muke“ za klijenta Raiffeisen bank BH, kao i za kreativnu upotrebu medija u kampanji „Putovanje bez prekida“ klijenta Petrol.

Nagradu za najbolji event osvojila je agencija VIA Media za event „Kontaš!? ŠIZ“ klijenta HT Eronet.

Kao i prošle godine radio Studio 88 je dodijelio i posebnu nagradu režiseru Šemsudinu Gegiću koji svojim dokumentarni-igranim filmovima daje doprinos promociji Bosne i Hercegovine u svijetu.

Posebna priznanja i zahvalnice dodijeljeni su: Književnom klubu Mostar za promicanje književnosti i umjetnosti u BiH i regiji; Mostar Blues Festivalu za najuspješniji festivalski događaj u Hercegovini; Mostarskom proljeću – Danima Matice hrvatske za najuspješniji kulturno-umjetnički projekt u BiH i Alternativnom klubu Trebinje za promicanje demokratskih vrijednosti i ljudskih prava u Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije