Radionica u Stocu: Upravljanje u kulturi

Radiosarajevo.ba
Radionica u Stocu: Upravljanje u kulturi

Udruženje umjetnika Deblokada u  periodu od 03. do 06. juna 2011. godine u Stocu, organizuje radionicu pod nazivom Upravljanje u kulturi.

Tokom trajanja radionice uspješni kulturni menadžeri, ali i predstavnici institucija vlasti će predstaviti svoj rad, postignute rezultate i planove za budući razvoj. Prezentaciji uspješnih kulturnih menadžera u našoj zemlji prisustvovat će i premijer Vlade FBiH, Nermin Nikšić, ministar kulture i sporta u vladi FBiH, Salmir Kaplan, premijer Vlade Kantona Sarajevo, Fikret Musić, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ivica Šarić.

Na radionici, čiji je cilj analiza postojeće situacije u kulturi BiH kroz odnos kulturne politike i upravljanja kulturnim institucijama/organizacijama, učetvovat će i brojne osobe iz kulturnog života BiH, između ostalih i Jasmila Žbanić, Haris Pašović, Mirsad Purivatra, Dino Mustafić, Edin Zubčević, Asja Hafner, Adisa Bašić, Danis Tanović.

U vezi s tim, danas je usvojena i Stolačka deklaracija koja predstavlja prijedlog mjera u cilju sistematskog reformisanja kulturne politike koja će polaziti od umjetnika, a obuhvaća sve gradove u BiH. Pored učesnika radionice deklaraciju je potpisao ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ivica Šarić, a očekuje se da će je sutra potpisati i ministar kulture i sporta u vladi FBiH, Salmir Kaplan. 

RadionicaUpravljanje u kulturi realizira se u saradnji sa MDG-F programom Kultura za razvoj, Udruženjem Crvena, Norveškom ambasadom u BiH i BICCED-om.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije