Put za Katmandu - nova predstava SARTR-a

Radiosarajevo.ba
Put za Katmandu - nova predstava SARTR-a

Vječita potraga za duhovnom stabilnošću - motiv je predstave 'Put za Katmandu' koja je nastala na osnovu zapisa Nedima Zlatara i muzike autorskog dvojca Basheskia i Edward EQ (Nedim Zlatar i Leonardo Šarić)

Premijera predstave na programu je u petak 4. marta (ulaznice su rasprodane) a prva repriza je u subotu 5. marta (ulaznica još ima u prodaji). Nakon ovog datuma, predstavu će biti moguće pogledati u ponedjeljak 28. marta. 

Radi se o koreodrami čiji je glavni lik Edo K (igra ga Sead Pandur). Pratimo i ostale likove: Edino unutrašnje ja (Jasenko Pašić); neostvarena ljubav (Mirela Lambić), Usamljena ženu (Sonja Goronja), komšija (Adnan Hasković), te prijatelj (Alban Ukaj).

Kroz pokret, muziku i riječ, "ova će predstava u nama živjeti duže nego što će se igrati na sceni" rekla je Dubravka Zrnčić Kulenović, dramaturginja i koscenaristica predstave. 

Koreografkinja i koscenaristica Jasmina Prolić rekla je kako već nakon prvog preslušavanja albuma Basheskijinog 'Can I Play With Your Memories'  nije bila ravnodušna i da je ovu muziku uključila u svoj redovan rad kroz nastavu modernog plesa. 

Iako je teatar SARTR i ranije na repertoaru imao koreodrame, ovaj projekat je jedan od najambicioznije zamišljenih na tom području. Na sceni će se muzika izvoditi uživo (Basheskia i Edward EQ), a glumci će se izražavati kroz riječ, pokret, ples, pa čak i vajarstvo (Edo K nalazi svoje duhovno sklonište uz glini) . 

Kostimografiju potpisuju Naida Begović i Adisa Vatreš, a scenografiju i dizajn svjetla Osman Arslanagić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije