Pušenje i Željo: Tehnički uvjeti ili novac

Radiosarajevo.ba
Pušenje i Željo: Tehnički uvjeti ili novac

Sarajevski rock bend Zabranjeno pušenje slovi za velike fanove FK Željezničar, a to su potvrdili i antologijskom pjesmom ''Čuva Bog Želju svog'. 

Nedavno se među navijačima 'Plavog kluba' iz Sarajeva pronijela vijest da će baš ovaj bend svirati u nedjelju na Grbavici, povodom dvostrukog trofeja ovogodišnje sezone koji je Željo otvorio. 

Međutim, iz menadžmanta Zabranjenog Pušenja javnosti je u subotu poslano saopćenje u kojem se kaže kako bend neće nastupiti na Grbavici, jer FK Željezničar "nije mogao osigurati neophodne tehničke uvjete".

Organizator je inzistirao da grupa nastupi na playback, kaže se u saopćenju Zabranjenog pušenja. "Zabranjeno pušenje želi informirati fanove, medije i javnost Bosne i Hercegovine da neće nastupiti na sutrašnjoj proslavi isključivo zbog navedenih tehničkih nedostataka.

"Ako su neophodni tehnički uvjeti novac - onda Željo zaista nije mogao da ih osigura", izjavio je za RadioSarajevo Bulend Bišćević, pomoćnik direktora za marketing FK Željezničar . 

"Mi smo s njima bili u kontaktu desetak dana i ni jednom tokom razgovora tehnički uvjeti nisu postavljeni kao problem, već iznos novca koji su tražili. Priča o playbacku nema veze sa istinom, a dokaz za to je i da će sutra tokom proslave na stadionu uživo svirati bend koji će izvoditi navijačne pjesme posvećene Želji", rekao je Bulend Bišćević, naglašavajući da ovaj nesporazum neće narušiti inače dobre odnose sa bendom Zabranjeno Pušenje.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije