Psihološka pomoć u kolektivnom smještaju u Kasarni u Zenici

Radiosarajevo.ba
Psihološka pomoć u kolektivnom smještaju u Kasarni u Zenici

Udruženje Lotos iz Zenice će realizirati projekat pružanja psihološke pomoći stanovništvu pogođenom poplavama, smještenom u prostorima Kasarne u Zenici.

Projekat pod nazivom 'Svako slovo nešto novo' obuhvata grupni rad sa djecom od 3-6 godina ponedjeljkom od 9h - 11h, djecom od 6-12 godina srijedom od 9h - 11h, te rad sa mladima od 12- 18 godina petkom od 9h - 11h.

Radionice obuvataju govor i razvoj fine i grube motorike kod djece, čitanje, vježbe orijentacije na papiru i u prostoru.

Jedan sat se radi u zatvorenom prostoru, a jedan sat u parku Kasarne. Sat u parku obuhvata fizičke igre tj. sporske aktivnosti i edukaciju iz ekologije.

Radionice petkom će biti posvećene mladima i roditeljima. Sa mladima će se raditi teme iz biblioterapije i vježbe za jačanje samopoštovanja i motivacije za školski uspjeh.

''Sa roditeljima ćemo obraditi teme odgojne poteskoće, rano djetinjstvo, pubertet i adoloscenciju, te kako se nositi sa djecom koja rastu u ovoj stresnoj situaciji'', ističu iz ovog udruženja.

Svaka radionica za starije i roditelje će biti napismeno oglasna svake srijede.

Nakon mjesec dana će biti organizirana priredba za roditelje i prisutne profesionalce koje rade.

U prostorije organizacije Lotos Zenica roditelji i djeca smješteni u Kasarni u Zenici mogu doći na besplatno savjetovalište i čuvanje djece dok roditelji obavljaju svoje aktivnosti i obaveze u gradu.

Konsultacije sa prim. dr. mr. sci. Aisom Smailbegović-Hadžihalilović -specijalisticom za dječije bolesti su svakog utorka i četvrtka od 11:00h u prostorijama organizacije "Lotos" Zenica (Srpska mahala br. 28).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije