Psi sa parkinga izmješteni u veterinarsku stanicu

Radiosarajevo.ba
Psi sa parkinga izmješteni u veterinarsku stanicu

Nakon akcije prilikom koje je grupa nezadovoljnih građana Visokog dovezla veliki broj napuštenih pasa sa visočkih ulica na parking zgrade Općine Visoko, gdje su zajedno sa psima proveli noć, održan je sastanak sa predstavnicima Općine Visoko, piše portal Visoko.co.ba.

Pronađeno je, za sada, privremeno rješenje, tako da su psi odveženi sa parkinga zgrade Općine u ograđene prostore i boksove koji se nalaze u sklopu veterinarske stanice u Moštru.

Rješenje koje je dogovoreno je privremene prirode, a osim dogovora da se psi izmjeste, dogovoreno je da na toj lokaciju brigu o psima preuzme upravo grupa građana koja je i pokrenula ovu inicijativu, a oni će im obezbijeđivati i hranu. Zanimljivo je da se nakon jučerašnje akcije obratio i određeni broj Visočana koji su odlučili udomiti neke pse.

Još jednom je bitno istaći, a to su potvrdili i u Općini Visoko, da je ovo samo privremeno rješenje i da se radi na iznalaženju trajnog rješenja za uklanjanje napuštenih pasa sa visočkih ulica, a podsjećamo da postoji ideja Sahmedina Kriještorca koji je ponudio i svoju vlastitu zemlju na području Kralupa, gdje bi se izgradilo sklonište za pse.

Protest ljudi i pasa u Visokom

Građani pse lutalice vežu pred Općinom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije