Prvi zvanični susret gradonačelnika Komšića i Samardžije

Radiosarajevo.ba
Prvi zvanični susret gradonačelnika Komšića i Samardžije

Ivo Komšić
- gradonačelnik Sarajeva i Nenad Samardžija -gradonačelnik Istočnog Sarajeva zajedno su posjetili 25. međunarodni sajam knjiga i 12. bijenale knjige. Ovo je ujedno bio i prvi zvanični susret dva gradonačelnika.
 
„Nekoliko minuta sam tek ovdje i moji utisci su vrlo povoljni ,bez obzira na krizna vremena koja vladaju , pozitivno sam iznenađen velikim brojem izlagača na sajmu ,koji je itekako pozitivan primjer za mlade ljude“, izjavio je Nenad Samardžija, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

„Zadovoljstvo mi je što sam ovdje sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva , jedino na ovaj način i sajmovima kao što je ovaj možemo ići u Evropu. Za Sarajevo je jako bitno što smo se danas  našli, ovo je ujedno i naš prvi zvanični susret i nastavit ćemo saradnju “, rekao je gradonačelnik Sarajeva  Ivo Komšić.

Svojom posjetom gradonačelnici su iskazali veliko poštovanje prema sajmu knjige, koji se održava već 25 godina za redom.

25.međunarodni sajam knjiga i 12. bijenale knige održava se pod motom Bosanska kuća- prozor za knjigu i bit će otvoren do 22. aprila .
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije