Prvi Trebević Trail i sjećanje na XIV Zimske olimpijske igre

0
Radiosarajevo.ba
Prvi Trebević Trail i sjećanje na XIV Zimske olimpijske igre
Foto: Facebook/Skakavac Sarajevo / Trebević Trail

U Sarajevu će se sutra 5. februara održati Trebević Trail, prva trail trka na planini Trebević.

Trku organizuje Planinarsko društvo Skakavac u partnerstvu sa J.P. Sarajevo doo i Gorskom službom spašavanja Trebević, a povodom jubileja otvaranja XlV Zimskih olimpijskih igara.

Ovu jedinstvenu trku čini kružna staza dužine 13 kilometara sa 704 metra uspona, koja kreće i završava sa vidikovca Sarajevske žičare. Sa starta staza prolazi pored hotela Pino, planinarskog doma Napredak, neizostavna Tri budalaša, odakle dolazi na kontrolno-okretnu stanicu koja je smještena na planinarskom domu "Jure Franko".

Nakon kontrole staza se grebenom penje do vrha Trebevića, Sofe. Nakon osvajanja vrha i nezaobilaznog selfija kao dokaza za osvajanje vrha, serpentinama se silazi do Brusa i vraća do vidikovca Sarajevske žičare.

Nakon trke se održava afterparty na terasi vidikovca, uz poštivanje svih mjera koje propisuju nadležne službe. Ono što je važno naglasiti, organizator je zahvaljujući podršci Udruženja Sarajevo Taxi osigurao besplatan prevoz za trkače na dan utrke.

Trebević Trail - undefined

Foto: Facebook/Skakavac Sarajevo: Trebević Trail

Ubrzo nakon Trebević Traila, Planinarsko društvo Skakavac organizuje 3. Valter Trail-Das ist Valter, koji se održava 05. marta u Sarajevu. Prijave za ovu adrenalinsku utrku su otvorene na stranici Valter Trail do 20. februara, a ova trka se kreće dijelom rute Igmanskog marša.

Realizaciju aktivnosti Planinarskog društva Skakavac podržavaju Turistička zajednica Kantona Sarajevo (Visit Sarajevo), Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije