Prvi bh. modni filmovi udruženja Modiko

Radiosarajevo.ba
Prvi bh. modni filmovi udruženja Modiko

Nakon što su prije nekoliko mjeseci prošli radionicu modnog filma, bh. dizajneri su snimili i dva vlastita kratka modna filma koji će svoju premijeru imati 9. marta u sarajevskom kinu Meeting Point.

Modni film i saradnja britanskih i bh. dizajnera

Za prve modne filmove u BiH zaslužno je udruženje modnih djelatnika i kostimografa Modiko u saradnji sa British Councilom, koje je, podijeljeno u dvije grupe, a uz pomoć reditelja Midhata Mujkića i rediteljke Zinke Bejtić, snimilo filmove.

Promocija modnog udruženja Modiko

Grupa koju su činili Vanja Ciraj i Irma Saje (Osh Yosh), Lejla Hodžić (Mrak), Lena Stefanović i Belma Lizde Kurt (Umin ormar) svoj film su radili sa rediteljem Midhatom Mujkićem, a muziku za njihov film potpisuje Igor Čamo, dok je druga grupa dizajnera koju su činili Amna Kunovac Zekić, Jasna Hadžimehmedovi Bekrić, Ata Omerbašić i Milan Senić svoj film radila sa rediteljkom Zinkom Bejtić.

Svoje prste su u oba filma upetljali i stilistica Gasha Miladinović, hair stylist Ensar Dervišbegović, make-up artistice Renata Ponjević i Maja Koristović Talović. U ulozi modela našle su se glumice Alma Terzić, Irma Alimanović, Luna Mijović i Maja Nurkić, dok je plakat osmislila grafička dizajnerica Enisa Bravo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije