Prstenje Vladana Varenice se našlo u kolekcijama na pet kontinenata

Radiosarajevo.ba
Prstenje Vladana Varenice se našlo u kolekcijama na pet kontinenata
Foto: Facebook / Varenica i njegovi proizvodi

U našoj zemlji mnogo je mladih i kreativnih ljudi koji pronalaze različite načine da upotpune slobodno vrijeme, da se zaposle, samozaposle, hobi pretvore u posao, pokažu talente i umijeća. Različiti talenti, životni putevi, rezultati i ciljevi.

Vladan Varenica (28) iz Doboja, tehničar elektronike po struci, nikada nije radio posao u struci niti to želi, ali je završio obuku za CNC operatera i radio je na tim poslovima oko dvije godine. Tri godine unazad, Vladan pravi unikatno prstenje, novčiće, stolove i javnost oduševljava svojim kreacijama, te skreće veliku pažnju i interesovanje. Iako mu je to bio hobi koji je bio dodatni izvor prihoda uz posao, kada je prije godinu dana ostao bez posla, umjetnost je postala njegov osnovni izvor prihoda. On je kreativan, uporan, tvrdoglav, odgovoran i perfekcionista. Kako kaže, u stanju je baciti proizvod zbog greške koju niko neće ni primjetiti. 

"Skoro godinu dana sam bez posla tako da se sve okreće oko hobija koji nastojim pretvoriti u posao. Baš uživam u radu i kreiranju, pa se nisam zadržao na jednom proizvodu. Trenutno proizvodi koje radim su prstenje, čigre, novčići za smirenje, perle za noževe, river table, tj. sto rijeka (drveni sto sa staklom kroz sredinu koje oponaša tok rijeke)", rekao je Vladan koji je na ideju izrade unikatnog prstenja došao putem Instagrama.

Njegova želja je, kako kaže za Mrežu za izgradnju mira, da proširi svoj posao i probije se na svjetsko tržište.

"Čim sam kreirao Instagram i ugledao prstenje, dobio sam želju da ga i sam probam praviti. Toliko sam se zainteresovao da počnem da sam prodao skuter kako bih kupio tokarski stroj. Moji proizvodi se nalaze u kolekcijama na pet kontinenata. Želim se izgraditi kao brend koji je poznat mimo granica države i da mi to bude osnovni posao“, otkrio je Vladan koji najradije radi s drobljenim opalom

Kako izgledaju njegovi radovi možete pogledati na njegovom Facebook i Instagram nalogu.

Za sebe kaže da nije vječni optimista, ali i da ne dozvoljava da se zbog neostvarenih očekivanja razočara. On, bez obzira na ishod, istrajava u svojim planovima. Veliki je ljubitelj životinja, a neizostavnu podršku mu pruža porodica i, kako kaže, upravo psi ga razvedre u onim danima kada ne ide sve po planu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije