Protiv nasilja: Buba Corelli i Redneck poručili 'Budi muško!' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Protiv nasilja: Buba Corelli i Redneck poručili 'Budi muško!' (VIDEO)

Asocijacija XY kroz projekat 'Inicijativa mladića za sprječavanje rodno zasnovanog nasilja na sjeverozapadnom Balkanu' uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i CARE International NW Balkans koristi atraktivne i moderne kanale komunikacije kako bi svoje poruke što direktnije uputila populaciji kojoj se obraća, mladim ljudima, pogotovo mladićima.

U tom duhu, u okviru 'Budi Muško' kampanje, rodila se saradnja sa trenutno jednim od najpoznatijih repera u BiH Bubom Corellijem i novom nadom bh. rep scene, Redneckom.

Muziku (beat) je radio Boris Đurđić Kibo iz Bihaća, tekst je djelo Bube Corellija i Rednecka. Pjesma je snimana i producirana u Chopped & Screwed i G-recordz studijima.

Kao dio ove kampanje i njihove želje da daju svoj doprinos projektnom cilju preispitivanja društvenih normi oko rodnih pitanja, promovisanja zdravih životnih stilova i nenasilja među vršnjacima nastala je pjesma 'Budi muško' koja govori o usponima i padovima koje obilježe jedan životni ciklus svakog muškarca.

''Budi muško- mijenjaj pravila!'', poruka je videa kojeg možete poslušati u nastavku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije