Protesti navijača Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića

Radiosarajevo.ba
Protesti navijača Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića
Osvježeno 06.10. u 8:10

MUP Zapadnohercegovačkog kantona jutros u 00:30 je zaprimio prijavu da je osumnjičeni Oliver Knezović (35) pobjegao sudskoj policiji. Sve slobodne jedinice MUP-a ZHK poduzimaju intenzivne napore u cilju lociranja, hapšenja i privođenja bjegunca, a u potrazi se sarađuje i sa ostalim policijskim agencijama, navodi se u službenom saopštenju MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova ZHK Ivica Gašpar u ponedjeljak navečer je u Širokom Brijegu o novim informacijama u istazi izvjestio potpredsjedika FBiH Mirsada Kebu.

Ministar je nakon razgovora sa Gašparom potvrdio da Oliver Knezović za kojeg se sumnjiči da je odgovoran za smrt Vedrana Puljića nije policajac već građanin. Osumnjičeni je, kako doznaje Fena, u pritvoru bio još od nedjelje, a do saznanja o odgovornosti za ubistvo došlo se sljedećeg dana. Ubistvo je, kako doznaje Fena iz policijskih izvora, najvjerovatnije počinjeno otetim policijskim pištoljem.

Trenutno se provodi istraga.

Policijski snimak ubistva V. Puljića




Protesti navijača FK Sarajevo

Protesti koje je organizovalo Udruženje navijača fudbalskog kluba Sarajevo okupilo je onekoliko stotina navijača, simpatizera i građana Sarajeva koji su se u ponedjeljak okupili na raskrsnici ulica Titova i Alipašine.

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo i Nogometnog kluba Željezničar traže od nadležnih informacije o svojim prijateljima koji su ostali zadržani u Širokom Brijegu.

Prisutnima se ranije obratio potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, koji se potom uputio u Mostar da obiđe povrijeđene i u Široki Brijeg da razgovara sa Zvonkom Jurišićem, premijerom Zapadnohercegovačkog kantona.

Selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević rekao je da ''ovo treba da se dostojanstveno održi, bez eskalacije sukoba širih razmjera''.




Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hitca iz vatrenog oružja.

Kako je kazao u izjavi za Fenu patolog Hamza Žujo, obdukcijom je pronađen metak u predjelu glave.

Protestanti su predali zahtjeve portparolu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Navijači Sarajeva od Federalnog MUP-a zahtijevaju pronalazak i hapšenje osobe koje je ubila Vedrana Puljića, provođenje istrage na federalnom nivou, slanje patologa iz Sarajeva koji će izvršiti obdukciju tijela ubijenog mladića i smjenu svih odgovornih osoba MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Protestanti će deblokirati saobraćaj nakon što se puste njihovi drugovi koji su privedeni u Širokom Brijegu.

Protestantima se obratio Dragan Mioković rekavši da je u toku istraga oko ovog slučaja kojeg sprovodi unutrašnja kontrola gederalnog MUP-aJ. MUP apelira na sve građane koji posjeduju bilo kakve informacije i dokaze u vezi sa ovim slučajem da se obrate policiji.

Kako saznajemo navijači Sarajeva su u Širokom Brijegu trebali proslaviti 22 godine postojanja navijačke grupacije Horde Zla.

Navijači F.K. Željezničar najavili su organizovan dolazak na proteste kako bi iskazali solidarnost i dali podršku navijačima gradskog rivala.

Mirni protesti navijača nogometnog kluba "Sarajevo", organizirani u glavnom gradu BiH u povodu ubistva navijača ovog kluba Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, još traju.

Vezano:
Hajrudin Šuman za RadioSarajevo: Naši navijači nisu počeli nerede
Poginuo navijač F.K. Sarajevo
Priopćenje za javnost NK Široki Brijeg
FMUP o neredima u Širokom Brijegu
N/FSBiH: Hitno usvojiti Zakon o sprečavanju nereda
Federalno ministarstvo sporta traži prekid takmičenja u Premijer ligi BiH

Reakcije na ubojstvo Vedrana Puljića


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije