Prosječno ukradu dva automobila dnevno

Radiosarajevo.ba
Prosječno ukradu dva automobila dnevno


Visokosofisticirano opremljene i organizovane grupe kriminalaca na području Kantona Sarajevo u jednom ukradu najmanje dva automobila dnevno.

Na području grada i okoline ukradeno je 729 vozila, što je za 41 posto više u odnosu na godinu ranije, podaci su MUP-a KS-a.  U toku prošle godine ukradeno je 229 golfova A2.

Do dramatičnog porasta krađa auta došlo je jer su se glavni akteri pojedinih automafijaških grupa , nakon hapšenja iz 2011, ponovo našli na slobodi, pojasnio je za Oslobođenje Milan Božić, šef sektora za imovinske delikte u sarajevskoj policiji.

"Tokom 2011. imali smo uspješne policijske akcije u smislu razbijanja organiziranih i opasnih grupa kriminalaca, koje su se bavile krađom automobila. Tada smo uhvatili oko 100 izvršilaca ovih krivičnih djela, a većina su bili članovi organiziranih grupa. Međutim, veliki broj uhapšenih u međuvremenu je sklopio sporazume sa Tužilaštvom, te su izašli iz pritvora i ponovno nastavili po starom", kaže Božić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije