Promocija nenasilja i rodno ravnopravnih normi

Radiosarajevo.ba
Promocija nenasilja i rodno ravnopravnih normi


Asocijacija XY zajedno sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i CARE International NW Balkans organizuje trening za nastavnike, pedagoge i psihologe svih srednjih škola u Kantonu Sarajevo na temu  'Inicijativa mladića, promocija rodno ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih'.

Trening će se održati 28. i 29. maja 2013. u Edukacijskom centru Prosvjetno pedagoškog zavoda KS koji se nalazi u ulici Obala Kulina Bana 3,  sa početkom u 09:00 sati. 

Trening će u utorak, 28. maja 2013. u 09:00 otvoriti ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo prof. dr Damir Marjanović. Pored ministra Marjanovića, treningu će prisustvovati više od 50 nastavnika, pedagoga i psihologa srednjih škola Kantona Sarajevo. 

Trening za nastavnike kreiran je sa ciljem da se predstavnicima različitih srednjih škola koje nisu uključene u projekt 'Inicijativa mladića u prevenciji rodno zasnovanog nasilja na sjeverozapadnom Balkanu' ponude najnovije informacije iz oblasti zdravlja, nasilja, alkohola, droga, maskuliniteta, rodnih normi, ali i drugih društvenih normi koje utiču na ponašanje mladića, kao i upoznavanje nastavnika, pedagoga i psihologa sa inovativnim i multisektorskim pristupima koji u fokusu svoga djelovanja imaju promociju i usvajanje životnih vještina i zdravih stilova života muškaraca i djevojaka srednjoškolskog uzrasta. 

Projekat 'Inicijativa mladića u prevenciji rodno zasnovanog nasilja na sjeverozapadnom Balkanu' je regionalni program fokusiran na izazivanje promjene stavova i ponašanja mladića u vezi rodno zasnovanog i vršnjačkog nasilja koji se sprovodi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Kosovu. Do sada je ovakav trening uspješno realizovan u zemljama regije a ovo je prvi puta da se isti realizuje i u BiH.

Premijera dokumentarca 'Budi muško- mijenjaj pravila'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije