Prohodnost puteva zadovoljavajuća

Radiosarajevo.ba
Prohodnost puteva zadovoljavajuća


Prohodnost svih važnijih putnih pravaca u BiH je zadovoljavajuća, a uslovi za vožnju su uglavnom povoljni. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima.

Na dionicama  gdje se izvode sanacioni radovi obavezno  je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar, Drežnik-Šićki Brod i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog  puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Deminerski radovi i povremene polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na putnim pravcima: M-14.1 Brčko-Lončari (u mjestu Gorice, od 08 do 16 sati), R-463 Obudovac-Tramošnica  (od 08 do 16 sati) i R-442b Krupac-Igman (u reonu sela Šerifići, od 08 do 16 sati).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije