Program obuke za osobe sa invaliditetom

Radiosarajevo.ba
Program obuke za osobe sa invaliditetom

Udruženje za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom apelira na nezaposlene osobe s invaliditetom i roditelje djece s posebnim potrebama da se prijave na javni poziv nezaposlenim osobama za sudjelovanje u programima obuke.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike putem javnog poziva obavještava  nezaposlene osobe, kojima je prestalo pravo na primanje gotovinskih transfera, registrirane na evidenciji nezaposlenih osoba u FBiH a imaju status civilnih žrtava rata, ratnih vojnih invalida i civilnih invalida te osobe sa statusom roditelja djeteta s posebnim potrebama, mogu iskoristiti podsticajne mjere za zapošljavanje i to dokvalifikaciju, doškolovanje, prekvalifikaciju, te stručno osposobljavanje i usavršavanje, navode iz Udruženja. 

Javni poziv ostaje otvoren do 30. juna 2013. godine ili do utroška raspoloživih sredstava. Obrasci za apliciranje za program dostupni su u nadležnom općinskom birou za zapošljavanje. 

"Nema boljeg načina da se eliminira socijalna isključenost osoba s invaliditetom od zapošljavanja", izjavio je predsjednik Udruženja Aziz Tafro, te pozvao nezaposlene osobe sa invaliditetom da učine prvi korak ka zapošljavanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije