Prognoza: U BiH sutra vedro vrijeme

Radiosarajevo.ba
Prognoza: U BiH sutra vedro vrijeme

Na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine sutra se očekuje pretežno vedro vrijeme.

U ostalim područjima, jutro, umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana sunčanije. Po kotlinama sa maglom ili sumaglicom. Vjetar će biti slab, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretat će se od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do19 stepeni.

U Sarajevuće biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima, u kotlinskim dijelovima grada, moguća magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura iznosit će oko 4, dnevna oko 14 stepeni.

Danas je u južnim i zapadnim područjima bilo vedro, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme uz mjestimično razvedravanje.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 0, Ivan-sedlo i Sokolac 4, Banja Luka, Bihać i Bugojno 7, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Gradačac 8, Doboj i Zvornik 9, Srebrenica i Zenica 10,  Bijeljina 12,  Livno 13, Mostar 16, Neum, Stolac i Trebinje 17 i Čapljina 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije