Produžen rok za upis mastera

Radiosarajevo.ba
Produžen rok za upis mastera

Studenti sarajevskog Univerziteta ipak će se moći upisati u Drugi ciklus studija i mimo roka predviđenog Konkursom. Naime, rok treba biti produžen tako da studenti dodiplomskog studija na najvećem bh. univerzitetu ipak mogu nastaviti školovanje na master studiju.

Informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Emir Muhamedagić, portparol Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS).

„Rok će biti produžen, imamo garancije Rektorata iako još uvijek nismo dobili zvaničnu potvrdu u pisanoj formi. Protestnu notu usljed poklapanja termina ispita na dodiplomskom, sa upisom na postdiplomski studij, poslali smo prije više od mjesec dana, ali odgovor nismo dobili. Imamo informaciju da je Odluka o produženju roka za upis na master studij donesena, a nadam se da ćemo uskoro dobiti i zvanični zapisnik kako bismo mogli izdati saopćenje.

Rektor je na putu, a cijeli problem bit će riješen u narednim danima na zadovoljstvo zabrinutih studenata'', kazao je Muhamedagić za naš portal.

Neracionalna odluka o roku za upis drugog ciklusa studija tako bi ipak mogla biti korigovana, a studenti mogu odahnuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije