Producenti 'Koštane': Prijava protiv Bože Vreće

Radiosarajevo.ba
Producenti 'Koštane': Prijava protiv Bože Vreće
/ Božo Vrećo
Producenti pozorišne predstave "Koštana" saopćili su danas da je umjetnik i glavni glumac u predstavi Božo Vrećo "samovoljno i neprofesionalno napustio projekt" te da će zbog toga protiv njega biti podnijeta prijava zbog nanesene štete.

Kako se navodi u saopćenju koje su potpisali producenti pozorišne predstave Koštana Centar za kulturu Tivat, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad, Božo Vrećo je odustajanjem od predstave "grubo prekršio prihvaćen i potpisan ugovor po više članova".

"Svojim djelovanjem Božo Vrećo je ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionalaca u predstavi i doveo u pitanje realizaciju projekta", piše u saopćenju.

Pored prijave zbog nanete štete, produkcijski tim će tražiti i zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažiranih pojedinaca.

"Uprkos svim okolnostima i neprofesionalnom ponašanju Boža Vreće, te ugrožavanju planiranih premijera u Tivtu i Novom Sadu i ostalih potvrđenih repriznih izvođenja predstave, producentski tim u saradnji sa kreativnim timom će obezbediti potrebne uslove za realizaciju premijere", piše u saopćenju, piše Beta.

Rad na predstavi Koštana u režiji Kokana Mladenovića počeo je 20. juna u Novom Sadu, u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta.

Pjevač Božo Vrećo bio je predviđen da tumači glavnu ulogu.

Podsjećamo, Božo Vrećo je prije dva dana na svom Facebook profilu objavio kako je napustio predstavu zbog bolesti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije