Prodata imovina Jugoslavije u New Yorku, evo koliko novca dobija BiH

1
Radiosarajevo.ba
Prodata imovina Jugoslavije u New Yorku, evo koliko novca dobija BiH
Foto: Google street / Nekretnina bivše SFRJ u New Yorku

Savjet ministara BiH je donio Odluku o odobravanju zajedničke prodaje objekta stalne misije bivše SFRJ pri UN-u u New Yorku, saopćeno je iz te institucije.

"Zajednički komitet za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ je prihvatio kupoprodajnu cijenu u iznosu 50 miliona američkih dolara, što je najviša ponuda s obzirom na to da je posljednja ponuđena cijena iznosila 42,5 miliona američkih dolara, a vrijednost nekretnine je ranije procijenjena na 30 miliona američkih dolara", naglasili su, i dodali da je udio BiH 15 posto, odnosno 7,5 miliona dolara, pišu Nezavisne.

Također, donesena je odluka o odobravanju zajedničke prodaje objekta ambasade/rezidencije bivše SFRJ u Bernu, nakon što je BiH upoznata sa pratećom informacijom i nacrtom kupoprodajnog ugovora.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Donošenjem ove dvije odluke omogućava se nastavak provođenja Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije i rješavanje pitanja raspodjele diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ", naglasili su.

Takođe, utvrđen je Prijedlog sporazuma između BiH i EU o učešću BiH u "Kreativnoj Evropi", programu EU za kulturni i kreativni sektor

"Ulazna karta za učešće u EU programu 'Kreativna Evropa' za BiH ukupno će za sedam godina iznositi 1.838.000 eura, s tim da za 2021. godinu iznosi 219.000 eura", saopćeno je, uz napomenu da će dio biti finansiran putem IPA EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije