Priključite se akciji #javolimnekogsautizmom (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Priključite se akciji #javolimnekogsautizmom (FOTO)
/ Foto: Društvene mreže

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, broj osoba s autizmom u Bosni i Hercegovini kreće se između 8.000 i 35.000.

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji će se obilježiti u četvrtak 2. aprila, Udruženje za podršku djeci i roditeljima "Budućnost" u saradnji s Mrežom "Autizam danas" pokrenulo je kampanju #javolimnekogsaautizmom.

Ovoj akciji do sada se pridružio veliki broj osoba, a u njoj možete učestvovati i vi tako što ćete se fotografirati s natpisom #javolimnekogsaautizmom, te sliku postaviti na društvene mreže s istim hashtagom. 

U pokušaju da se što je moguće više pomogne ovoj populaciji, Udruženja Budućnost iniciralo je formiranje Mreže udruženja koja se bave ovom populacijom kako na području FBiH tako i na području Republike Srpske. 

U četvrtak će članovi mreže na različitim lokacijama u Zenici, Doboju, Lukavcu i Sarajevu poslati poruku podrške osobama iz autističnog spektra simboličnom aktivnošću puštanja plavih balona u nebo.

Puštanje plavih balona u Sarajevu će se održati  u četvrtak 2. aprila 2015. god. od 13:00 do 13:30 na Trgu djece Sarajeva. 

U našoj fotogaleriji pogledajte neke od fotografija iz akcije #javolimnekogsaautizmom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije