Prijevoz za učenike s poteškoćama u kretanju

Radiosarajevo.ba
Prijevoz za učenike s poteškoćama u kretanju


Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktori osam Javnih ustanova, danas su u zgradi Općine potpisali Sporazum o zajedničkoj saradnji za osiguranje prijevoza za redovne učenike i njihove pratioce sa područja općine Novo Sarajevo, za period drugog polugodišta školske 2012/2013 i prvog polugodišta 2013/2014 godine.

Sporazumi su potpisali direktori JU: Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu BiH, Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Centar Vladimir Nazor, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje , Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, te Osnovne škole: Kovačići, Grbavica I i Skender Kulenović

Besplatan prijevoz, koji je i ove godine osigurala Općina Novo Sarajevo, koristit će 37 učenika sa poteškoćama u kretanju i 44 pratioca, za šta je u budžetu izdvojeno 30. 000 KM.

"Već nekoliko godina, Općina Novo Sarajevo finansira prijevoz za učenike sa poteškoćama u kretanju i njihove pratioce, a ove godine potpisali smo ugovor sa osam Javnih ustanova od kojih neke nisu sa područja ove općine, ali djeca koja pohađaju ove škole su naši stanovnici, tako da imamo obavezu, a i moralnu odgovornost da njima i njihovim pratiocima olakšamo put do škole", istakao je Općinski načelnik Nedžad Koldžo, iskoristivši ovu priliku da porazgovara sa direktorima škola o zadovoljstvu pružanja ovih usluga.


Potpisivanje ugovora (Foto: Općina Novo Sarajevo)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije