Pretežno oblačno sa slabim snijegom

Radiosarajevo.ba
Pretežno oblačno sa slabim snijegom

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i po planinama u Hercegovini. 

Više padavina očekuje se u jutarnjim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2, na jugu do 7 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura oko -2 stepena.

Jutros je našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Visna snijega u 7 sati: Bjelašnica 132 cm, Kupres 35, Sarajevo 16, Bihać 12, Sanski Most i Tuzla 10, Goražde 9, Bugojno 7, Gradačac 4, Livno 3 cm.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Kupres -8, Sarajevo, Bugojno i Livno -4, Bihać i Tuzla -3, Gradačac, Sanski Most i Zenica -2, Goražde i Stolac -1, Mostar 0 i Neum 1 stepen.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije