Prestanak padavina se očekuje do kraja dana

Radiosarajevo.ba
Prestanak padavina se očekuje do kraja dana

Nakon jučerašnje jake kiše, ali i snijega koji je počeo padati nešto nakon ponoći, u BiH nema poteškoća niti problema na putevima.

Prema riječima dispečera Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zbog loših vremenskih uslova, jedino je otkazan jutarnji let iz Zagreba, koji sinoć nije ni sletio na aerodrom u Sarajevu, dok se ostali letovi sa ovog aerodroma odvijaju prema redu letenja.

Prema riječima meteorologa Ismire Ahmović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda  u toku današnjeg dana u BiH se očekuje postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

''Što se tiče sutrašnjeg dana, u Bosni će uglavnom biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s tim da ponegdje u centralnim područjima može pasti i malo snijega, ali neće biti značajnijih padavina te će biti i osjetno hladnije u odnosu na prethodne dane'', kazala je ona u izjavi za agenciju Anadolija.

Ahmović je dodala da će u utorak u BiH biti umjereno oblačno vrijeme i prohladno, tokom dana nešto toplije, dok će u srijedu biti pretežno oblačno uglavnom sa kišom, s tim da poslije podne i krajem dana, uslijed pada temperature, u višim planinskim dijelovima će biti susnježice i snijega.

Vezano:

Vozači, oprez: Promet po mokrim i skliskim kolnicima

Sarajevo jutros pod snježnim pokrivačem

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije