Premijera: Novi spot gitarskog virtuoza Boška Jovića (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Premijera: Novi spot gitarskog virtuoza Boška Jovića (VIDEO)

Premijerno vam donosimo novi spot za pjesmu Buđenje mladog gitarskog virtuoza Boška Jovića!

Šira javnost upoznala je Boška Jovića kao instrumentalistu koji je unio zvuk klasične gitare u umjetničku interpretaciju sevdaha Amire Medunjanini zajedno s ovom pjevačicom plemenitost naše muzičke tradicije predstavio cijelom svijetu.

Boško Jović sada predstavlja svoj debitantski solistički album Buđenje, koji osim naslovne autorske numere donosi još devet instrumentalnih obrada tradicionalne muzike s područja regije za koje Jović potpisuje aranžmane.

Od uvodne Buđenje do završne Macedonian Song smjestio se cijeli jedan univerzum mirisa, boja, okusa i najbitnije - intimnih priča koje su nekada ispričali neki ljudi, a koje su i danas aktualne, svježe i svačije, a opet intimne.

Buđenje predstavlja svojevrsnu atmosferu ovih prostora koju je Boško Jović s akustičnom gitarom predivno dočarao, s izvanrednom sposobnošću da uvuče slušatelja u svoj svijet i tu ga zadrži - dugo.


Boško Jović


Doprinos prvom studijskom albumu Boška Jovića, magistra klasične gitare i etnomuzikologa, dali su brojni eminentni muzičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije: Ante Gelo – gitara, Mustafa Šantić – klarinet, Miron Mima Rafajlović – truba, Vanja Radoja (violina) te kontrabasisti: Nenad Vasilić, Dinko Šimunović i Edvin Hadžić. Produkciju s Boškom Jovićem supotpisuje Alan Omerović, ujedno zadužen i za snimanje, miks i mastering. Album je sniman u Studiju MC Pavarotti u Mostaru, Nenad Vasilić studiju u Beču, Long Play studiju u Sarajevu i Ante Gelo studiju u Zagrebu. Video produkciju spota potpisuju: Antonio Toni Ilić, Eldin Abazović, Dejan Miholjčić i Jasmin Hrnjica. 

Boško Jović - gitarista koji razumije sevdah

Ovaj klasično školovan gitarista iz Zenice, inače radi kao profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu i koncertni je umjetnik.

Osim solističkih koncerata klasične glazbe, 32-godišnji Jović nastupa i s umjetnicima world music, jazz i pop scene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije