Preliminarni rezultati iz matematike zadovoljavajući

Radiosarajevo.ba
Preliminarni rezultati iz matematike zadovoljavajući

Rezultati drugog dana eksterne mature, koja je održana u srijedu, 19. juna, kada su djeca polagala ispite iz matematike i izbornog predmeta historija ili geografija, zadovoljavajući su.

Tako je za portal Radiosarajevo.ba rekla Lamija Husić, stručna savjetnica za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

"Ono što bih posebno naglasila i čime smo jako zadovoljni jeste stopostotna izlaznost na ispite. Posebno nam je drago što nije bilo nejasnoća prilikom polaganja ispita", rekla je za Radiosarajevo.ba Lamija Husić.

Učenici su prilikom simulacije eksterne mature koja je održana u aprilu ove godine, najlošije rezultate pokazali iz matematike. Međutim to, barem na slučajnim uzorima, rezultati učenika iz matematike su zadovoljavajući.

"Osvojeni bodovi nisu previše odskakali od ocjena koje su učenici imali iz matematike, što nam je jako drago. Zadovoljni smo što nije bilo slabih prosječnih ocjena gledajući razred kao cjelinu", rekla nam je Husić.

Što se izbornog predmeta tiče, oko 50 posto učenika uzelo je historiju, a isto toliko se odlučilo za geografiju, a kako nam je rečeno, rezultati su visoki.

Podsjećamo, u utorak su učenici polagali ispite iz predmeta B/H/S jezika i fizike, dok su za danas, 20. juni najavljena polaganja iz prvog stranog jezika, biologije i hemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije