Preko Sparkasse Bank na plaćeni studij ili praksu u Austriju

Radiosarajevo.ba
Preko Sparkasse Bank na plaćeni studij ili praksu u Austriju

Sparkasse Bank i ove godine provodi projekat Best of South-East - jednogodišnji plaćeni studij ili praksa u Grazu u Austriji za apsolvente i studente ekonomskih, pravnih i tehničkih fakulteta iz BiH.

"U saradnji sa našom austrijskom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse i Karl-Franzens Univerzitetom iz Graza, želimo omogućiti studentima da tokom jednogodišnjeg studija ili prakse u Austriji steknu internacionalno iskustvo i vrate se u BiH obogaćeni ovim znanjem. Neki od prijašnjih učesnika u ovom programu su danas naše kolegice i kolege, tako da je ovo odlična šansa da mladi sebi otvore poslovne mogućnosti. Želimo podstaći i zdrav takmičarski duh kroz selekciju TOP 3 kandidata, koje će Sparkasse Bank nominovati za stipendije", PR Sparkasse Bank Elmira Lalić.

Stipendija pokriva kompletne troškove boravka u Austriji uključujući smještaj, školarinu, zdravstveno osiguranje i džeparac. Rok za prijave je 7. marta 2014., a sve informacije su dostupne na http://www.sparkasse.ba/bs/stipendije-studenti/csr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije