Preko 300 stanova bez grijanja

Radiosarajevo.ba
Preko 300 stanova bez grijanja

Radijatori u 300 sarajevskih stanova i dalje će ostati hladni, uprkos tome što su KJKP Toplane Sarajevo d.o.o. od danas (ponedjeljak 15. oktobra 2012.)  počele sa uključivanjem svojih sistema daljinskog zagrijavanja.

Ranije je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović najavio da će grijanje biti u skladu sa potrebama i vremenskom situacijom. To znači da će stanovi biti zagrijavani ujutro i uvečer.

Iako su iz Toplana isticali kako su spremni za grijnu sezonu, sistem daljinskog zagrijavanja ne radi u potpunosti u cijelom gradu.

Tako je bez grijanja ostalo  50 stanova u ul. Isaka Samokovlije bb., ukupno 61 stan u ul. Alipašina br.8, 10, Danijela Ozme br.1., kao i 22 stana u ul. Čekaluša br. 5,7,9.

Sistem daljinskog zagrijavanja ne radi ni za 90 stanova u ul. Paromlinska br. 35, 37, 39., te 122 stana iz ulice Azize Šaćirbegović br.12.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije