Predstavljen spomenik posvećen Denisu Mrnjavcu

Radiosarajevo.ba
Predstavljen spomenik posvećen Denisu Mrnjavcu
/ foto:Denis Ruvić/Radiosarajevo.ba

U dvorani KŠC-a je u petak održan komemorativni skup povodom treće godišnjice od ubistva maloljetnog Denisa Mrnjavca koje se 5. februara 2008. dogodilo u sarajevskom tramvaju. 

Komemoracija se sastojala iz tri dijela. U sklopu prvog dijela, sadašnji i bivši učenici ove škole su čitali pjesme koje su sami napisali a koje su posvećene pokojnom Denisu.

Ivica Mršo (foto:Denis Ruvić/Radiosarajevo.ba)

Ivica Mršo, direktor KŠC-a je predstavio idejno rješenje za izgradnju spomen-obilježja, koje će se nalaziti u dvorištu ove škole. Na skupturi će se nalaziti mladić koji sjedi sa laptopom u krilu dok djevojka stoji iznad njega i posmatra šta on radi.  „Ovaj spomenik će biti se postaviti kao sjećanje na sve nastradale mlade ljude svih škola u Kantonu Sarajevo. On će se nalaziti na glavnom trgu ispred škole.,“ rekao je Mršo.

Maloljetničko prijestupništvo u KS: Statistika 

Na kraju komemoracije održano je potpisivanje ugovora i dodjela stipendija i potpora koje dodjeljuje Fondacija „Denis Mrnjavac – KŠC“. Stipendiju je dobilo 30 učenika i učenica kao i 11 studenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije