Predstava Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče

Radiosarajevo.ba
Predstava Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica danas je predstavljen koprodukcijski projekt ove kuće i East West Centra iz Sarajeva.

Radi se o predstavi „Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče“ koju će režirati Haris Pašović. 

S obzirom da se radi o plesnom teatru, koreografiju za predstavu će raditi Edward Clug (Edvard Klug), direktor Baleta u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru, dok će muziku izvoditi višestruko nagrađivani kompozitor i muzički direktor Philip Tan iz Singapura. 

Prva proba održana je proteklog ponedjeljka na Maloj sceni BNP Zenica, dok će svjetska premijera biti izvedena u četvrtak, 22. septembra, također u BNP Zenica. 

Nakon premijere u Zenici, slijede izvedbe u Tešnju, Rudom, Bihaću, Sokocu, Jajcu, Bosanskoj Gradišci, Loparama, Srebreniku, Prijedoru i Sarajevu. 

Predstava "Ruže za Anu Terezu / Fudbalske priče" koja okuplja umjetnike iz Belgije, Italije, Burkine Faso, Singapura, Rusije, Turske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, govori o životu običnih ljudi i njihovoj strasti za fudbalom, kao i o tome da većina fudbalskih fanova u svijetu dijeli ista iskustva, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, rasu, vjeru i dob. 

U predstavi igraju: Aida Čorbadžić (Bosna i Hercegovina), Thomas Steyaert (Belgija), Ibrahim Ouattara (Burkina Faso), Ulisse Romano (Italija), Aydar Valeev (Rusija) i Ayberk Essen (Turska). Projekt je podržao MDG-F Program Kultura za razvoj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije