Predivna: Glasajte za čarobnu Šejlu Grgić! (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Predivna: Glasajte za čarobnu Šejlu Grgić! (VIDEO)

Šejla Grgić studentica je završne godine Muzičke akademije u Sarajevu na Odsjeku za muzičku teoriju i pedagogiju. Dio je Vox Meduza studija gdje trenutno radi na Funk Sevdah projektu. 

Kakav glas Sheyla ima: Nakon 'Hello', na red došao i 'Chandelier' (VIDEO)

Ova mlada djevojka čarobnog glasa trenutno radi na na svojoj prvoj pjesmi, a u posljednje vrijeme kada joj obaveze dozvole sa zadovoljstvom priredi neki cover popularnih pjesama te ih objavi na svom YouTube kanalu. Nakon fantastičih covera Hello i Chandelier, koji su nastali u studiju Vox Meduza, nedavno nas je obradovala još jednom obradom pjesme Runnin'.

Zanimljivo je da se Šejla prijavila na MUSIC I/O svjetsko takmičenje sa dvije obrade - Chandelier i Runnin'. 

"Za prijavu su me motivisali sami organizatori takmičenja nakon što su pogledali moj YouTube kanal.

Glasati se može na način da se svi mogu prijaviti na Music I/O stranicu svojim Facebook profilom ili mailom i na taj način ostvarjuju pravo da slušaju svu muziku koja se nalazi na stranici. Nakon toga mogu npr. otvoriti moju obradu Chandelier ili Runnin' gdje svi imaju mogućnost da kliknu BOOST koji se plaća 0.10$ i donosi 10 bodova ili mogu kliknuti PICK koji je besplatan ali doprinosi pobjedi. Svako također može kliknuti i SHARE kako bi i neko drugi bio u mogućnosti vidjeti i glasati za mene", kazala nam je divna Šejla.

Music I/O je takmičenje online karaktera, otvoreno je za muzičare iz cijelog svijeta. Dovoljno je uploadovati jedan ili više muzičkih videa (orginal, obrada, instrumental itd.) , popuniti nekoliko formulara i nakon toga takmičenje se održava svake dvije sedmice.

Music I/O ima godišnji budžet koji je raspoređen na česta takmičenja koja počinju i završavaju ponedjeljkom. Nakon prvog ciklusa, svi pobjednici imaju priliku da učestvuju na Grand Finalu poslije juna gdje je prva nagrada 100.000$. To nije sušto online takmičenje već se se može ostvariti komunikacija sa takmičarima, razmjenjivati mišljenja i sama muzika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije