Poziv za djecu: 'Zimski raspust u biblioteci'

Radiosarajevo.ba
Poziv za djecu: 'Zimski raspust u biblioteci'
/ FOTO: Damir Hajdarbašić/Radiosarajevo.ba

Javna ustanova Biblioteke Sarajeva danas je krenula sa projektom "Zimski raspust u biblioteci", a radionice će se održavati petkom, ponedjeljkom i srijedom u Odjeljenju za djecu i mlade u Radićevoj broj 7. 

Tinejdžeri se mogu upoznati sa literaturom koja obrađuje socio-psihološke probleme koje čine dio dječijeg života, a na te teme i delikatna pitanja tinejdžeri oduvijek traže odgovore. 

''Danas smo krenuli sa sa kreativnom radionicom za djecu uzrasta od pet do deset godina. Želimo da kod djece razvijamo ljubav prema knjigama. Zato smo slikovnice izdvojili i smjestili na niske police, kako bi bile dostupne najmlađem uzrastu'', izjavila je za Fenu Amela Đelilović - Malešević, voditeljica Službe za rad sa korisnicima bibliotečkih usluga. 

Do kraja januara djeci od pet do deset godina, bit će na raspolaganju lektira, beletristika, koja će kod djece sigurno izazvati interes i za naučnu literaturu. Kroz kreativne radionice djeci će se približiti enciklopedije i atlasi.

FOTO: Ilustracija

Tu je i kutak za roditelje

''Kako bi smo olakšali roditeljima odgoj djece, izdvojili smo pedagoško-psihološku i zdravstvenu literaturu, koja pomaže razimijevanju potreba djeteta i problema sa kojima se roditelji svakodnevno susreću počevši od prenatalnog doba do puberteta'', kaže Amela Đelilović - Malešević.

Dječije odjeljenje JU Biblioteka Sarajeva kontinuirano razvija saradnju sa vrtićima, školama, pozorištima i centrima za kulturu. Organizatori su priredbi povodom dana Dječije radosti, Međunarodnog dana djeteta, Dana planete zemlje, te časova lektira u biblioteci i druženju sa književnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije