Poziv na autorske radionice 'Pulsa demokratije'

Radiosarajevo.ba
Poziv na autorske radionice 'Pulsa demokratije'

Puls demokratije, časopis za „kritičko promišljanje društveno-političke zbilje u Bosni i Hercegovini“ koji objavljuje isključivo tekstove studenata/ica bh. univerziteta i ove godine organizuje jednogodišnji ciklus autorskih radionica.

Prvi krug radionica održat će se u junu i julu u Sarajevu, Banjaluci i Istočnom Sarajevu, u sklopu kojih će studenti/ce pripremati svoje tekstove (društveno-politički komentari, kraći analitički ili istraživački radovi) za objavljivanje na stranici časopisa. Najbolji tekstovi će biti otkupljeni i objavljeni na stranici Pulsa demokratije i u štampanom izdanju, a najuspješnijim autoricama/autorima biće ponuđena dugoročna saradnja sa časopisom.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju (1 strana),motivacijsko pismo (1 strana) i pisani rad na temu po izboru (kratka analiza ili kritički osvrt na neki problem ili problematiku iz društvene stvarnosti BiH, dužine do 1000 riječi (3 strane, Times New Roman 12, prored 1,5).

Prijave slati e-mailom na adresupuls.demokratije2006@gmail.com.

Konkurs za prijave je otvoren do 25. maja.

Puls demokratije je projekt Fonda Otvoreno društvo BiH. Kao Internet-časopis za kritičko promišljanje društveno-političke zbilje u BiH postoji od 2006. godine, a početkom 2011. prerasta u medijsko-edukativni projekt fokusiran na rad sa studentskom populacijom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije