Požar u Čekaluši 27 odnio smrtnu žrtvu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Požar u Čekaluši 27 odnio smrtnu žrtvu (FOTO)


Foto: radiosarajevo.ba

Osvježeno u 15,50

Foto-galerija

U požaru koji je u četvrtak prije 13,00 izbio u ulici Čekaluša 27 u Sarajevu, jedna je osoba smrtno stradala, dok je dvoje ljudi povrijeđeno.

Kako je za RadioSarajevo potvrdio Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS, preminula je ženska osoba rođena 1962. godine. Uzrok smrti utvrdit će se istragom, a na licu mjesta nalaze se tužilac, inspektor za protivpožarnu zaštitu i sudski vještak medicinske struke.

Kako javlja FTV, sedam osoba je povrijeđeno u ovom požaru.

Ozlijeđeni su četiri vatrogasca i troje stanara zgrade, među kojima je 11-godišnja djevojčica, svi zbog prekomjernog udisanja ugljen-monoksida.

Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a potvrdila je za RadioSarajevo da je među povrijeđenima djevojčica H. B. rođena 1998. koja je boravila u stanu iznad onog u kojem je izbio požar. Djevojčica je sada dobro, ali je prebačena na pedijatrijsku kliniku radi opservacija.

Druga hospitalizirana osoba je Amer Barlov, vatrogasac rođen 1966. godine koji je zbog prekomjernog udisanja ugljenmonoksida sada priključen na kiseonik i nalazi se na CUM-u.

Stanari okolnih zgrada su evakuirani. FTV neslužbeno saznaje da su izgorila četiri stana.

U popodnevnim satima požar je stavljen pod kontrolu.

Ulica Čekaluša u Sarajevu nekada se zvala Nemanjina.

Vezano: Otvoreni plamen uzrok požara u Čekaluši

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije