Povoljni uslovi za vožnju u BiH

Radiosarajevo.ba
Povoljni uslovi za vožnju u BiH


Uslovi za vožnju u BiH jutros su povoljni, a sporije se saobraća samo na dionicama cesta gdje su u toku radovi, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod saobraćaj je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju Ira na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrsnici za Siporex usmjeravaju se na M-4.
 
Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik - Kiseljak u vremenu od 7 do 18 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica - Sarajevo.
 
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća  se usporeno, jednom trakom. Na istoj je dionici zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
 
Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije