Potpisan protokol: Bosna i Željo u Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Potpisan protokol: Bosna i Željo u Skenderiji

Protokol o održavanju trenažnih procesa u dvoranama Centra Skenderija potpisali su danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i direktor ovog Kantonalnog javnog preduzeća Hajriz Bećirović.

''Ovim protokolom želimo tačno utvrditi termine za održavanje treninga u Skenderiji, te i na ovaj način pomoći našim klubovima da postižu što bolje rezultate'', izjavio je nakon potpisivanja ministar Šarić. 

Kako je utvrđeno Protokolom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo participirat će u troškovima održavanja treninga u dvoranama I, II i III i ''Mirza Delibašić'' od 01.01.- 30.06 i od 01.08 do 31.12.2013.godine i to za košarske klubove ''Bosna'', ''Spars 05'', ''Koš'', ''Realway'' i ženski košarkaški klub ''Željezničar'', stonoteniserske klubove ''Bosna'', ''Željezničar'', ''Aladža'', ''Spin'', ''Sarajevo'' i ''Forehand'',  te školu rukometa ''Željo'', saopćeno je iz press službe KS.

''Skenderija raspolaže kapacitetima koji mogu zadovoljiti sve potrebne uvjete za održavanje kvalitetnih treninga. Vrijednost Protokola iznosi oko 306 hiljada KM, što je za naše preduzeće od izuzetnog značaja, zbog čega se i ovom prilikom želim zahvaliti ministru Šariću“,  istakao je direktor Bećirović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije