Postignut dogovor, protesta taksista neće biti

Radiosarajevo.ba
Postignut dogovor, protesta taksista neće biti

Sarajevski taksisti najavili su proteste za danas, u 15 sati ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, ali su od istih, barem za sada, odustali nakon dogovora s predstavnicima uprava za inspekcijske poslove Federacije i Kantona Sarajevo, te predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

"Postignut je dogovor i najavljene proteste smo zaledili. Dogovoreno je da će inspekcije intenzivnije raditi na uklanjanju nelegalnih taksi vozila i da će primjenjivati zakonsko pravo da paukom oduzimaju vozila prekršiocima", rekao je za Radiosarajevo.ba Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaxi.

Protesti su, kako kaže, privremeno zaleđeni.

"Ukoliko primijetimo da su se inspekcije povukle sa ulica mi ćemo blokirati ured direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove", rekao nam je Suljagić i dodao da je zaleđen i zahtjev za smjenom direktora Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo Erduana Ćesira.

Da podsjetimo, sarajevski taksisti već duže vrijeme protestuju zbog velikog broja ilegalnih taksista na ulicama, a 'mlake borbe' inspekcije, i generalno vlasti, protiv ovih kršilaca zakona. Nekoliko puta su u ovoj godini već održali protestne vožnje, najavljujući masovne proteste i blokadu Vlade do čega ipak, zahvaljujući današnjem dogovoru, neće doći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije