Postavljeni putokazi na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Postavljeni putokazi na Bjelašnici

Putokaze je postavila kompanija OMV na lokalitetu općina Trnovo i Konjic

OMV je dobio punu podršku dviju općina, Trnovo i Konjic, da postavi ekološki prihvatljive putokaze na planini Bjelašnici.

Glavna ideja projekta je da se ohrabre zaljubljenici prirode da uživaju u planinskim ljepotama Bosne i Hercegovine koristeći samo sigurne i označene puteve.

Pored edukacije koju dobiju u kući, učionici ili uredu, ljudi bi trebali naučiti da istražuju i svoje prirodno okruženje te rekrecionom šetnjom dolinama ili kroz prekrasne šumske prostore daju dodatnu energiju svom tijelu.

Bosna i Hercegovina se s pravom može pohvaliti lijepim krajolicima i planinskim predjelima. Uživaocima tih ljepota punu podršku pružaju pravilno postavljeni putokazi koji ih sigurno upućuju do željene destinacije.

Sve dok okolina nije u potpunosti sigurna, od velike je važnosti pravilno informisati lokalno stanovništvo i posjetioce. Uz pravilno postavljene putokaze na širim lokalitetima, incidenti se mogu spriječiti.

Ruta postavljanja je: Donji Lukomir – Gornji Lukomir – Studeni Potok – Umoljani

Podršku su uz općine Trnovo i Konjic pružili BHMAC, kao državno tijelo odgovorno za koordinaciju i uklanjanje mina te općinske službe Civilne zaštite.



radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije