Posljednji ispraćaj Đele Jusića na Mirogoju

AA
Posljednji ispraćaj Đele Jusića na Mirogoju
Foto: AA / Komemoracija Đeli Jusiću

Na krematoriju zagrebačkog gradskog groblja Mirogoj održan je pogreb skladatelja Đele Jusića čiji će posmrtni ostatci biti sahranjeni na dubrovačkom groblju.

Na komemoraciji na zagrebačkom groblju Mirogoj od velikana hrvatske glazbe Đele Jusića oprostili su se članovi njegove najuže obitelji, njegov brat Ibrica Jusić, prijatelji i kolege glazbenici, glumci, brojni umjetnici te poštovatelji njegovog djela.

Između ostalih, počast preminulom Đeli Jusiću odao je svojom nazočnošću predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, te brojne osobe iz političkog i javnog života.

Posljednji ispraćaj na Mirogoju započeo je pjesmom "Lula starog kapetana" koju je skladao Jusić, a oproštajne govore održali su glazbeni urednik Siniša Škarica i Dubrovčanin, novinar Andrija Jarak.

"Isto je pozdravljao čistače, kraljeve ili gradonačelnike. Bio je veliki domoljub, obožavao je Dubrovnik i Hrvatsku“, kazao je Jarak čije poznanstvo s maestorom Jusićem seže u njegovo rano djetinstvo.

"U mladosti je bio gitarist s masivnim naočalama koji je vješto prebirao akorde i nije se dao smesti. Bio je jedinstveno darovit i vrijedan. Akordi odzvanjaju ulicama njegova prelijepog grada. Dragi Đelo, adio ti dragi prijatelju“, rekao je Škarica.

Đelu Jusića ispratilo je i troje njegovih sinova i kćeri, te šestero unučadi. Jučer je u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu održana komemoracija za Đelu Jusića, skladatelja koji je najupečatljivi trag ostavio sudjelovanjem u sastavu Dubrovački trubaduri i vodstvom dječjim zborom Mali raspjevani Dubrovnik iza čega je hrvatska glazba obogaćena o brojnim svevremenskim hitovima.

Hrvatski skladatelj, glazbenik, aranžer i dirigent Đelo Jusić, koji je postao jedan od zaštitinih znakova Dubrovnika, preminuo je u zagrebačkoj bolnici nakon duge i teške bolesti, u petak 31. svibnja/maja u 81. godini života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije