Poslijepodne kiša, u toku noći snijeg

Radiosarajevo.ba
Poslijepodne kiša, u toku noći snijeg


U Sarajevu jutros i dalje neubičajeno toplo za januar. Prema jutrošnjem mjerenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Sarajevu je jutros u sedam sati bilo čak šest stepeni; najtoplije je bilo u Stocu i Neumu, 9 stepeni, a najhladnije na Bjelašnici, minus pet.
 
Također, jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim i sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac, Kupres 1; Bihać, Prijedor 2; Gradačac, Sanski Most, Goražde 3; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Livno, Zenica 4; Bugojno, Drvar, Jajce 5; Tuzla 6; Srebrenica, Čapljina, Trebinje, Zvornik 7; Mostar 8; Neum, Stolac 9.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina krajem dana. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje poslije podne. U noći sa ustorka na srijedu moguć je slab snijeg. Dnevna temperatura oko 8 °C.

U noći sa utorka na srijedu, padom temperature, i u nižim područjima Bosne očekuje se snijeg. Vjetar slab, na sjeveru zemlje sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u ostalim područjima zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu zemlje do 12 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije