Posjetite Sajam turskih proizvoda: Poslovni kontakti, turska kultura i fantastični proizvodi

Radiosarajevo.ba
Posjetite Sajam turskih proizvoda: Poslovni kontakti, turska kultura i fantastični proizvodi
/ Foto: Radiosarajevo.ba

Sajam turskih proizvoda u BiH  danas otvara svoja vrata. Ova tradicionalna manifestacija koja se održava svake druge godine, trajati će do nedjelje 17. maja. 

Svi koji u ovim danima dođu u Zetru, imat će priliku vidjeti brojne proizvode iz Turske iz različitih segmenata - od tekstila, prehrane, dekoracije, namještaja, stakla, pa do teške industrije.   

Posljednjih godina najzastupljeniji turski proizvodi na tržištu BiH bili su plastika, mašine, odijevni predmeti, željezo i čelik (u čemu je Turska jedna od najvećih izvoznica), namještaj, kućni tekstil, voće, orašasti plodovi i proizvodi od aluminija.

Važno je istaknuti da će u sklopu Sajma turskih proizvoda biti organizirani tzv. B2B događaji, odnosno bilateralni sastanci između poduzetnika i privrednika iz obje države, koji mogu dovesti do obostrane koristi. 

Kako je u razgovoru za Radiosarajevo.ba  rekao predstavnik Privredne komore Istanbula Cagri Oluc,  BiH ima povoljan geostrateški položaj kada je u pitanju turska vanjska trgovina i u pogledu međuovisnosti s evropskim gospodarstvima. On vjeruje kako bi BiH mogla iskoristiti priliku da postane "one stop shop" za Tursku na evropskom kontinentu, jer je naša zemlja atraktivna točka za ulaganje turskih biznismena (koja su u zadnjih pet godina premašila 100 miliona dolara).

Posjetitelji će biti u prilici da uživaju u kulturnom programu, a u Sarajevo su tim povodom stigli i članovi državnog folklornog ansambla koji će nastupati tri puta dnevno. Ujedno, jedini svjetski umjetnik u tehnici izrade stakla "çeşmi Bulbul" g. Nasuf Cömert će demonstrirati ovu tehniku puhanja hladnog stakla.

Nemojte propustiti ovu šansu i posjetite šesti po redu Sajam turskih proizvoda! Mnoštvo zanimljivih sadržaja, izbor fantastičnih proizvoda i priliku za ostvarenje kvalitetnih poslovnih kontakata, neće vas ostaviti ravnodušnim. 

Zbog velikog zanimanja, Sajam će ove godine biti održan u dvorani Zetra, a za posjetitelje će biti otvoren svaki dan od 10 do 18 sati. Organizator je Privredna komora grada Istanbula, uz podršku Vanjskotrgovinske komore BiH, s ciljem poboljšanja vanjskotrgovinske razmjene između BiH i Turske, kao i jačanja trgovinske tradicije dviju prijateljskih zemalja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije