Bezbrižni i sretni na snijegu: U Pionirskoj dolini je prava bajka

S. Š. J.
Bezbrižni i sretni na snijegu: U Pionirskoj dolini je prava bajka
Sibirske hladnoće, kako ih često nazivamo, poharale su Bosnu i Hercegovinu i region.

I dok se mi pokušavamo zaštititi i utopliti slojevima odjeće, moramo upamtiti i da je nezbrinutim i napuštenim životinjama hladno, te da teško dolaze do hrane u ovim zimskim danima. Kako im možete pomoći pročitajte na ovom linku.

A više od 530 životinja koje se nalaze u sarajevskoj Pionirskoj dolini dobro je zbrinuto. Nalaze se u svojim nastambama i te nastambe imaju termoizolaciju, tako da su životinje zaštićene od niskih temperatura, kažu iz KJKP Park.

Rekreativno-zabavni centar "Pionirska dolina" sa zoo vrtom radi 365 dana u godini, tako da je otvoren i u ovim hladnim danima.

Iskoristili smo priliku i posjetili Pionirsku dolinu, te snimili neke od 56 životinjskih vrsta koje ovdje obitavaju. Kako su nam pojasnili, nekim vrstama je zatvoren prilaz kako bi ih zaštitili od minusa. 

"Životinje čije su prirodne nastambe u Africi, Latinskoj Americi.... one su na toplom režimu, imaju posebnu ishranu s mnogo vitamina i minerala", izjavio je za Radiosarajevo.ba veterinar Vedad Škapur.

Kako životinje podnose niske temperature i koga smo sve zatekli u sarajevskom zoo vrtu, pogledajte u videoprilogu koji je priredio Faruk Zametica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije