Posjedovanje zimske opreme obavezno od 15. novembra

Radiosarajevo.ba
Posjedovanje zimske opreme obavezno od 15. novembra

Jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da na svim pravcima voze oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Zbog velikog broja upita, podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno od 15.11. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

U Karanovcu (na raskrsnici M-16 i R-414) u toku su radovi na sanaciji mosta, pa je na pravcu prema Skender Vakufu dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo). 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije