Poruka sa dječije inkluzivne modne revije: Pogledaj, ja sam lijep/a!

Radiosarajevo.ba
Poruka sa dječije inkluzivne modne revije: Pogledaj, ja sam lijep/a!
Pogledaj, ja sam lijep/a!

Poruka je koju su poslali učenice i učenici Centra “Vladimir Nazor”, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju te Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo s koji su drugaricama i drugarima iz Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu u utorak u sali Općine Novi Grad Sarajevo zakoračili na modnu pistu na inkluzivnoj modnoj reviji.

Reviju “Pogledaj, ja sam lijep/a” organizirali su učenice i učenici Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu skupa sa nastavnicama i nastavnicima, a učestvovalo je 60 učenica i učenika iz spomenutih škola koji su se osim revijom predstavili i muzičkim i plesnim nastupima.

Svaki izlazak na binu dočekan je gromoglasnim aplauzima, a puna dvorana zaplesalaje na izvedbu ‘Četiri mladića idu s Trebevića’ koju su izveli ‘Beatlesi’ iz Centra ‘Vladimir Nazor’.

U reviju je uloženo mnogo ljubavi i truda, uspjeli su pronaći nekoliko sponzora za osnovne stvari, a organizaciju revije podržao je i UNICEF BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije