Porast temperatura uz slabe sniježne padavine

Radiosarajevo.ba
Porast temperatura uz slabe sniježne padavine

Veliki dio naše zemlje jutros je osvanuo u sunčanom okruženju, a i temperature su nešto porasle u odnosu na prethodne dane.

Tako su jutros u 7 sati zabilježene temperature: Bijeljina -20, Doboj -18, Bjelašnica, Sokolac, Srebrenica, Tuzla, Kupres -15, Ivan Sedlo, Zvornik -14, Gradačac -13, Banja Luka, Prijedor -12, Sarajevo, Jajce -11, Bihać, Bugojno, Sanski Most, Zenica -10, Drvar, Goražde -9, Livno -8, Mostar -1, Stolac 0, Trebinje 2.

Danas se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimično provijavanje slabog snijega. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, na jugu jaka bura. Dnevna temperatura -13 do -6, na jugu od -1 do 4 °C.

U Sarajevu je pretežno oblačno vrijeme, uz kraća sunčana razdoblja, a dnevna temperatura oko -9 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema prognozama Accuweathera u Sarajevu se za sutra očekuje pad temperature od jednog stepena (-6), dok će već u petak temperature pasti na -10 stepeni celzijusa. Prvog dana vikenda očekuju se sniježne padavine uz -9 stepeni, a u nedjelju se temperatura povećava na -5 stepeni celzija.

U Mostaru će sutra biti -1 stepen bez padavina, u petak se temperatura spušta do -4, dok će u danima vikenda biti nešto toplije (-2 i 1 stepen), ali uz snijeg i ledenu kišu.

U Banja Luci se za sutra očekuju temperature slične današnjim, a neće se znatno mijenjati ni u naredna tri dana. Tako će u ovom gradu sutra biti -6 stepeni, petak i subota hladniji za jedan stepen, s tim što se za prvi dan vikenda očekuju sniježne padavine, a nedjelja  će s prestankom padavina donijeti i dva stepena više.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije