Popodne mogući pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Popodne mogući pljuskovi

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavine se očekuju u drugom dijelu dana, praćene pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 24 stupnja. 

U Sarajevu dio prijepodneva umjereno oblačno sa sunčanim periodima, a u ostatku dana pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 20 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u Hercegovini. 

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Goražde 9, Ivan-sedlo i Sokolac 11, Kupres i Livno 12, Sarajevo, Bugojno i Srebrenica 13, Bihać i Sanski Most 14, Tuzla i Zvornik 15, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Stolac, Trebinje i Zenica 16, Bijeljina, Gradačac i Mostar 17 i Čapljina 18. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije