Pop-Up! Sarajevo: Večeras održan Pecha Kucha Night

Radiosarajevo.ba
Pop-Up! Sarajevo: Večeras održan Pecha Kucha Night

U Sarajevu je sinoć počeo događaj koji organiziraju studenti dizajna Akademije likovnih umjetnosti pod nazivom Pop-Up! Sarajevo.

Pop-Up! u Sarajevu: Naučite tajne zanata od vrhunskih ilustratora (FOTO)

Ilustrator i grafički dizajner Vedran Klemens i njegovi 'Vučko&raja' na prvom Pop-Up! Sarajevo

Nakon sinoćnjeg svečanog otvorenja, danas su u Kriterionu počela predavanja, a dvorana je prepuna. Fokus Pop-Up! Sarajeva je ilustracija, i većina predavača su afirmirani ilustratori koji tajne svog zanata dijele s posjetiocima predavanja i učesnicima radionica.

Danas su predavanja održali Vedran Klemens, hrvatski ilustrator i grafički dizajner, Rob Hornstra, dokumentarni fotograf i šef katedre za fotografiju na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Haagu, te Bob Živković, srpski ilustrator.

U sklopu Pop-Up! Sarajeva održavaju se i izložbe Vedrana Klemensa, Boba Živkovića, Bena Tolmana i Roba Hornstra.

Večeras se održava Pecha Kucha Night u Kriterionu, gdje se predstavilo deset umjetnika s lokalne artscene. 

Sutra, od 10 sati, također u Kriterionu, možete slušati predavanja Bena Tolmana, vizuelnog umjetnika iz Washingtona, zatim Enisa Čišića, sarajevskog dizajnera, ilustratora i strip-crtača za Marvel Comics, kao i Nielsa Schradera, holandskog grafičkog dizajnera i šefa katedre za grafički dizajn na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Haagu.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije